Tapéta

webáruház - Minőségi tapéta, luxus

tapéták

széles választékát kínáljuk.
MENÜ
Vlies tapéta
A Vlies, más néven nem szőtt tapéta növény rost alapú, a gyapot hosszú szálú cellulozát tartalmazó modern falburkolat, Különösen jó szakító szilárdsággal rendelkezik a tapétázás során. Könnyű vele dolgozni és részben égésgátlónak is tekinthető. A vlies tapéta kisebb repedéseket is képes áthidalni a falszerkezet felületén. A vlies tapétát mondják még a gyakorlatban gyapjú rostos tapétának is. Kiváló szakító szilárdsággal rendelkeznek, ami segíti a gyors jó minőségű tapétázást.   

A vlies tapéta kisebb repedéseket is képes áthidalni a falfelületen.    
 
 
A vlies tapéta tulajdonságai
 
 
A tapéta minták lehetnek síma vagy durva megjelenésű domború  felületüek. A vlies tapéták és a papír tapéták közötti fő különbség a tapéta hátán levő hordozó anyag. Ez az anyagminőség a cellulóz és a benne levő textílszálak keverékének egyénisége miatt filtrációs tulajdonségokkal rendelkezik, aminek nagy szakítószilárdsága miatt kiváló tapétázás biztosított.
 
Tapétázás vlies tapétával 
 
A vlies tapétákat nem kell tapéta ragasztóval bekenni mint a papírt tapétákat. A  falat alapozzuk mélyalapozóval melynek a kapilláris repedéseken kerestül beszívódnak, megkötnek és egységes szívóhatást biztosítanak.  Ezt követően a falat megint megeknjük az előírt konzisztenciájú tapéta ragasztóval és a vlies tapétát szárazon tesszük fel a falra. A vlies tapéta ragasztást követően nem zsugorodik és nem nyúlik. Igazán kiváló minőségi tapéta. A vlies tapétákat könnyen, szárazon lehet eltávolítani a nagy szakító szilárdsága miatt.