Tapéta

webáruház - Minőségi tapéta, luxus

tapéták

széles választékát kínáljuk.
MENÜ
Főoldal arrow Tapétázási tanácsok arrow Az első lépések
Az első lépések

 

Első lépés:

Alapos felkészülés szükséges.
Mielőtt elkezdene tapétázni,a legfontosabb szabály az, hogy a felület száraz, egyenletes, és sima legyen.
Kezdje azzal, hogy lekapcsolja a helyiségben az áramot. Távolítsa el a villanykapcsolókról a borítást.
Ajánlatos, eltávolítani a földön illetve a plafonon lévő szegélyléceket. Jó tanács: számozza meg a lécek hátoldalát, hogy tudja honnan szedte le őket, ezzel megkönnyítve a visszahelyezésüket a legvégén. Szedjen le bármiféle akasztót a falakról, majd állapítsa meg, milyen a fal felülete.

Tapétázott felület:

Gondoskodjon róla, hogy minden laza tapéta le legyen kaparva, főleg a sarkokban és a szegélyléceknél. Mikor papír illetve szövettapétát hámozunk, szedjük le a teljes fedőréteget. Csiszoljon vagy vágjon le minden összeillesztést, ahol a tapéta fedte egymást és töltsön meg minden repedést, lyukat vagy egyenetlen helyet a falon, a sima befejezés biztosítására. Nagyobb lyukak betömésére használjon glettet, vagy valami hasonló anyagot. Miután megszáradt, óvatosan csiszolja le a betömött területeket. Porolja le a falakat, majd tegyen higított ragasztót a betömött területekre az előállító utasítása szerint.

 

Üvegszálas vagy más festett szövet:

Tisztítsa meg a felületet hígítóval majd alaposan öblítse le. Tegyen rá egy fölözött réteget az egész falra, majd dörzsölje le és ragassza le az egész felületet.

 

Textil vagy hasonló tapéták:

Tépje le a régi tapétát. Használjon tapéta kaparót, ha nehezebb letépni. Tömjön be minden repedést és lyukat majd tegyen a tömött felületre ragasztót.

 

Festett felület:

Szedje le a festéket hígítóval majd alaposan mossa meg a felületet. Vakarjon le mindenféle laza vakolatot a falakról. Tömjön be minden repedést és lyukat majd csiszolja simára a felületet.

 

Beton és vakolt felületek:

Töltsön meg minden egyenetlen falszakaszt. Tegyen egy fölözött réteget az egész felületre, majd dörzsölje le. Porolja le az egész felületet majd ragasztózza le.

 

Fa és hasonló anyagú deszkák:

Tömjön be minden szög illetve csavar által hagyott lyukakat. Tömje be a csempék közti réseket glettel, vagy ragasztóval és ragasztószalaggal. Tömje be a repedéseket gipsszel. Dörzsölje le, majd ragassza le a felületet. Tegyen egy lúgos alapozóréteget a deszkák illeszkedéseihez, hogy elkerüljük a laza sarkokat.

További részleteket olvashat: www.tapetacenter.hu (Kattintson ide!)