Tapéta

webáruház - Minőségi tapéta, luxus

tapéták

széles választékát kínáljuk.
MENÜ
Főoldal arrow Tapétázási tanácsok arrow Amit tudni kell a svéd papír tapéta felrakásáról!
Amit tudni kell a svéd papír tapéta felrakásáról!

 

Ha papír anyagú tapétát használ, ragasztózza le mindegyik hosszat, hagyja beivódni, majd rakja fel a falra úgy, hogy fedi a következő hosszat kb. 2-3 mm-rel.


Papír tapéta feltevése:

A tapéta vágása:

 1. Nézze meg hogy mindegyik tekercsnek azonos a gyártási száma, ezzel elkerülve, hogy más árnyalatú/színű tapétát   alkalmazzon. Azt is nézze meg, hogy a tapétát rendszerint egymást fedve vagy egymás mellé kell feltenni.
 2. Mérje le a padló és plafon közti távolságot és adjon hozzá mindkét végén 2-3 centimétert. Ügyeljen arra is, hogy a   mintázat megfeleljen.
 3. Egyszerre csak 5-10 hosszakat vágjon le. Használjon éles, acél szélű pengét, vagy tapétakést.
 4. Rajzoljon egy nyilat mindegyik hossz hátoldalára, hogy tudja, melyik irányba kell őket feltenni.

 

A tapéta ragasztása:

 1. Tegye a tapéta hosszakat előlappal lefelé az asztalra. A felső rész széle legyen az asztal szélénél, míg az alsó rész kicsivel lejjebb. Így elkerüljük hogy az asztal és a tapéta előlapja ragasztós legyen. Tegyünk levágott tapéta vagy más papír cetliket a végek alá, hogy elkerüljük az asztal összeragasztását.
 2. Egyenletesen fedjük be a tapéta hátoldalát ragasztóval középről kezdve majd folyamatosan kidolgozva a sarkok felé.
 3. Hajtsa fel a felső végéből a hossz közepe felé a tapéta ¾-éig, és a maradékot az alsó végéből. Ezt tegye félre, majd folytassa a többivel, míg beragasztózott néhány tapétahosszt.
 4. Hagyja beivódni a tapétát 10 percig, vagy míg a tapéta elég nyirkos.
 5. Töröljön le minden fölösleges ragasztót a tapéta elejéről minél előbb egy tiszta, vizes szivacs segítségével. Ne dörzsölje, hanem használjon elegendő vizet a ragasztó eltávolítására.

 

Tapéta felragasztása:

 

 1. Az első hosszat egy ablak mellé tegyük, lehetőleg egy dél irányába néző ablak mellé, hogy elkerüljük az árnyékokat az illesztéseknél. Tegyen egy függőleges csíkot az ablak sarkától kb. egy tapétaszélességnyire.
 2. Csomagolja ki a hossz felső részét és akassza fel a sarok mellé úgy, hogy átnyúljon a plafonra egy pár centiméterrel. Gondoskodjon róla, hogy az első hossz teljesen függőleges, mert ha az első nem az akkor a többi se lesz az!
 3. Csomagolja ki az alsó részét is és ragassza a falhoz.
 4. Használjon egy tapétaecsetet, hogy hozzányomja a tapétát a falhoz. Kezdje középen majd kifelé a sarkokhoz. Győződjön meg róla, hogy a tapéta rendesen le van nyomva az alsó és a felső szegély mentén.
 5. Szépen szabaduljon meg a fölösleges tapétától egy éles vágóeszköz segítségével. Törölje le a szegélyekről és más felületekről a ragasztót egy vizes szivaccsal.
 6. Ha a tapétát rendszerint szélek érintkezésével kell felragasztani, győződjön meg róla, hogy a tapéta szélei erősen a falhoz tapadnak.
 7. Ha a hosszakat fedve kell elhelyezni, akassza fel a hosszakat 2-3 cm-es fedéssel.
 8. A tapéta előlapján lévő ragasztót azonnal el kell távolítani egy vizes szivacs használatával.
 9. Ismételje meg a lépéseket 2-5-ig

 

Külső sarkok:


 1. Mérje le a távolságot az utolsó hossz sarka és a fal sarka között. Adjon hozzá 20 mm-t és vágja a hosszat megfelelő szélességűre. Metsszen kis nyílásokat a tapéta alján és tetején, hogy szépen ki lehessen simítani a sarkoknál.
 2. Most fogja a levágott darabot, ami majd fedi az utolsó hosszat kb. 10-15 mm-rel (ez akkor is alkalmas, ha mintázott tapétát használ és a mintának passzolnia kell).
 3. Nem szabad, hogy a tapéta pont a saroknál érjen véget, hanem 5 mm-rel utána, ezzel megelőzve hogy felszakadjon ha valaki nekidörzsölődik.

 

Belső sarkok:


 1. Először mérje le a távolságot és adjon hozzá 10 mm-t. Vágja le a papírt erre a szélességre és ragassza a szoba sarkába.
 2. Ezután a levágott részt felragasztjuk a sarokba. Alkalmazzon egy függőleges vonalat, hogy ellenőrizze valóban függőleges-e.

Image

 

Használati utasítás letöltése>>

 

Látogasson el boltjainkba, ahol teljes körű szakmai tanácsokkal állunk vásárlóink rendelkezésére!


További részleteket olvashat: www.tapetacenter.hu (Kattintson ide!)