Tapéta

webáruház - Minőségi tapéta, luxus

tapéták

széles választékát kínáljuk.
MENÜ
Főoldal arrow Tapétázási tanácsok arrow A fotótapéták titkai
A fotótapéták titkai


  Látványos mintákkal, óriási fotótapétával gyorsan és egyszerűen izgalmas karaktert adhatunk egy helyiségnek. Néhány dologra azonban érdemes odafigyelni, hogy egy kis lakásban is harmonikus legyen a végeredmény.


 

Milyen tapéta típusok, minták ma a legkedveltebbek?

A moderntől a klasszikusig mindenféle tapéta nagyon népszerű manapság, de a látványos minták és különösen a fotótapéta feltörekvőben van. Ez a műfaj a 70-es, 80-as években volt igazán divatos, ma pedig újra felfedeztük, természetesen sokkal magasabb minőségben, szebb megjelenéssel. A végtelenbe vezető utak, állat- és növényminták nagyon keresettek.


 

Hogyan alkalmazzuk ezeket a mintákat?

Élénkségük, figyelemfelkeltő hatásuk miatt általában egy falon célszerű alkalmazni, és a legtöbb esetben nem érdemes elé bútorokat tenni, hogy a minta szépen érvényesüljön. Persze van ellenpélda is: ha 3D-s fotótapétát választunk, a bútorok elhelyezésével még inkább növelhetjük a térmélységet. Harmonikus lesz az összhatás, ha a többi falon a fotótapéta kiegészítő színeit használjuk.


 

Egy kisebb helyiségben mire figyeljünk oda?

Kis térben érdemes kerülni a sötét színeket és a zsúfoltságot. A nagyobb mintás tapétára ne kerüljenek már képek, azokat inkább az egyszínű falon helyezzük el. A letisztult, egyszerű megoldások sokkal jobban működnek – a karakteres minta el fogja érni a kívánt hatást. A tapétának ne csak a mintáját nézzük, hanem a műszaki tartalmát is: le lehet-e törölni, megfelelő-e a színtartósága, koszállósága.


 

Ha beleszeretünk egy interneten talált mintába, saját fotóba, milyen lehetőségeink vannak, hogy tapétaként a falra kerüljenek?

Létezik egyedi gyártású tapéta saját fotó alapján, de én ezt nem szívesen ajánlom a vásárlóknak. Szinte képtelenség olyan felbontású képet készíteni, ami ekkora méretben, tapétaként is megállja a helyét. Manapság már valóban több ezer fotótapéta közül lehet választani, amelyek mindegyike speciális technológiával készül. Az a veszély is fennáll, hogy egy egyedileg készült tapéta nem pont olyan lesz, mint vártuk – kicsit sötétebb, kicsit világosabb, kevésbé élénk, ezeket pedig nem lehet előre kiszámítani.


 

Kiemelés: A 3D-s fotótapéta egy kislakásban látványos, térnövelő hatású tud lenni.


 

Tipp: Az élénk színű, karakteres mintáknál vagy fotótapétánál mindenképp figyeljünk arra, hogy az adott falfelületet mennyire fogja sütni a nap. Ha csak egy részén éri folyamatos erős fény, ott hamar kifakulhat. 

 

 

 

 

 

 

                     

                     Mészáros Árpád üyvezető

                           Tel.: +36 1 788 5095