Tapéta

webáruház - Minőségi tapéta, luxus

tapéták

széles választékát kínáljuk.
MENÜ
Főoldal arrow Tapétázási tanácsok
Tapétázási tanácsok
MrPerswall használati útmutató

Tisztelt vásárló!

A tapétázást megelőzően olvassa el a MR PERSWALL foto tapéta, a tájékoztatót:

Kezdjen el megismerkedni a tapétával. A helyiség belmagasságát mérje meg, és tervezze meg a tapéta elhelyezését a padló és a mennyezet közé. Vágja úgy a hosszúságokat, hogy az egymás mellé helyezett tapéta mintái illeszkedjenek egymáshoz. A tapéta elhelyezését segíti a tapéta csíkok  számozása, és a hozzáadott egész kompozíciót bemutató kép. Probléma esetén álljon le a tapétázással és vegye fel a kapcsolatot a forgalmazóval.

A tapéta anyaga: nem szőtt, növényi rost alapú, gyapotrost tartalmú a tapéta (vlies).,

Ragasztó:


Az ajánlott ragasztó METYLAN-DIREKT,
A ragasztó felhordásához ajánlott szerszám: a METYLAN-KLEISTERROLE henger.

A kivitelezés szükséges eszközei:

 Image Image  Image  Image 

Egy függőón (pl. lefüggő olló, zsinór) , vagy 1 méteres vízmérték
Ceruza
 Henger:  METYLAN KLEISTERROLE henger A falfelület portalanításához használjunk egy portalanításra alkalmas ecsetet
Image  Image   Image Image 
Tálca, a bekevert ragasztó tárolására, munkavégzéshez Tiszta víz tartálya, a kifolyt ragasztó eltávolításához.
Puha nagy szivacs a kifolyt tapétaragasztó letörléséhez
 A szivacs ne súrolja a tapétát. Szivacsot többször kimosni hideg vízben, kicsavarni és törölni kell a tapétát, a ragasztót nem szabad szétkenni a tapéta felületén  Tapétasimító
 Image  Image    
 Tapétavágó
A vágáshoz használjunk szükség esetén, acél vezetősínt
Tapéta vágására alkalmas vágókés (sniccer)  
   

 

Fal-tapétázás menete:

 

 

 Image Image 
1. Ki kell osztani a tapéta elhelyezéséhez szükséges távolságokat. A munkafolyamathoz vízmértéket, vagy függő ónt használjon. A távolságokat felmérheti a falakra, vékony grafit jelöléssel. Ezek a jelölések sorvezetők, pontosabb tapéta kivitelezésre adnak lehetőséget.
2. Ragasztó hengerrel felhordjuk a ragasztót a falra 2-3 tapéta szélességben (90-135 cm.) úgy, hogy a teljes felületet egyenletesen bekenjük. Ne maradjanak fedetlen foltok, mert ezek okozhatják a tapéta hólyagosodását.  A tapéta elhelyezésekor használjon kefét, tapétázó kanalat  azért ,hogy az sima és gyűrődésmentes legyen. Ellenőrizze a tapétacsík elhelyezése után, hogy teljes hosszában a tapéta ráragadt -e a falfelületre.  Figyelem : a tapétát nem kenjük ragasztóval, csak a falat. A ragasztó dobozán a gyártó feltüntette a keverési arányt.
Mindig az utasításnak megfelelő vízmennyiséghez adjuk a ragasztót. Erősen szívó falakra szükséges előkenést alkalmazni. A ragasztó dobozán megtalálható a víz és a ragasztó keverési aránya.
 
Image  Image 
 3. Az utasításnak megfelelően a belmagasságba szerkessze meg a tapéta elhelyezését, a padló és a mennyezet közé.
4. A tapéta elhelyezésekor hajtsa össze a hosszúságot  az ábrán látható módon a tapéta mintájával befelé úgy, hogy a mintás fele  befelé nézzen és ne legyen ragasztós. Az összehajtott tapéta felső felét simítsa rá a falra, majd engedje le a tapéta alsó felét és kefével simítsa rá a felületre. Munka közben figyeljen a függőleges tapéta elhelyezésre, melyet segítenek a korábban felvitt függőleges jelölések.
Image  Image 
 5. Állítsuk a tapéta csíkokat a mintának megfelelően sorba, és kezdjük el a tapétázást. A tapéta csíkokat egymás mellé kell elhelyezni. 6. Használjon tapétázó eszközt, kefét vagy tapétázó lapátot az elhelyezési munkákhoz. Tegye simává a felületet. Távolítsa el a kifolyt ragasztót, és a légbuborékot az ábrán látható módon. A tapétázó eszközöket mindig tartsa tisztán, a ragasztót és egyéb szennyeződéseket a beszáradás, ragasztó megkötése előtt távolítsa el. A tapéta elsimítása a falon középtől lefele, balra és jobbra történjen.  
 Image Image 
 7. Az első tapétacsík felragasztása után folytassa a következő csík felragasztását a minta illesztésének megfelelően.
8. A széleket egymás mellé kell illeszteni. A tapéta a teljes hosszában ragadjon a falra.
 Image  Image
 9.  A tapéta beszabásához használjon tapétavágó kést ( sniccer). A pontos vágáshoz használjon fém vonalzót, vagy szerszámot. Figyelje a vágáshoz használt penge minőségét. Gyakran cserélje a pengét, mert a tompa penge szaggatja a tapétát vágáskor!  10. A tapéta felragasztását folytassa tovább, amíg a fal el nem készül.

 

 

Kérdések és válaszok:

A kifolyt tapétaragasztót törölje fel a padlóról, radiátorról, nyílászárók tokszerkezetéről, mert később nehéz lesz az eltávolításuk.
A tapétára rákerült ragasztót törölje le. A tapéták között kifolyt ragasztót hideg vizes szivaccsal a rákötés megkezdése előtt törölje le.
A szivacs ne súrolja a tapétát. Puha kicsavart nedves legyen. Az egyenletes ragasztó mennyiség felvitelét segíti a METYLAN KLEISTERROLE henger. A ragasztó anyag konzisztenciája és a henger tulajdonságai elősegítik a megfelelő ragasztómennyiség felvitelét.

A tapéta ragasztást követően a tapéta tűnhet nedvesség által átütött foltosnak,enyhén ráncosnak, de 24 órák után ennek el kell tűnnie!

Szoba szellőztetése!

A tapétázásnál a falfelületbe nedvesség kerül ezért fontos a helyiség szellőztetése. Törekedjünk egy +18  Celsius fok körüli minimális hőmérséklet betartására. A magas pára tartalmat  a száradás érdekében ki kell szellőztetni.

Amennyiben a tapétázás nem glettelt falfelületre, hanem festett falra kerül, kérjenek szakmai tanácsot, vagy végezzenek próba ragasztást. Színes, többszínű falfelület esetén vizsgálni kell a falfelület színének a tapéta felületén esetlegesen megjelenő hatásait.               

Tapétázás gipszkarton felületre. Ebben az esetben mindig szükséges a gipszkarton előkenése. A hajszálcsövekbe behatoló ragasztó beszívódik a repedésekbe és megköt. Ezt követően a falra felvitt ragasztót a fal nem szívja el a tapéta elöl. Megjegyzés: A tapétát nem kenjük be ragasztóval, csak a falat. A tapétát szárazon tesszük fel a ragasztóval bekent falfelületre. Szükséges az alapozás után időt adni az előkenés ( ragasztó) megszilárdulásának .


Magyarországi forgalmazó:
HAJLÉK- 2000 Kft.

2484 Agárd Szárcsa utca 5, 
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
Tel: +3630 9578 738 
Fax: +361 323 0013.
www.tapetawebaruhaz.hu
 

 

Használati utasítás letöltése>>

 

 

Tapéta Boltjaink

 

1. TapétaCentrum

1081 Budapest, Szilágyi u. 1/a.

Nyitva tartás:

Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: 09-13 óráig
Tel.: 06-1-303-90-52
Fax: 06-1-785-03-20
Mobil: +36-30-9-798-234
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
www.tapetacentrum.hu

 

2. TapétaCenter
     

1047 Budapest,Perényi Zsigmond u. 47.

Nyitva tartás:

Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: 09-13 óráig
Tel.: 06-1-370-70-10
Mobil: +36-30-9-578-738
Fax: 06-1-231-02-73
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
www.tapetacenter.hu

 

3. Tapétaüzlet - Tapéta webáruház

1089 Budapest, Delej u. 43 

Nyitva tartás:

Hétfőtől-péntekig: 09-18 óráig
Szombaton: Zárva

Tel.: 06-1-788-50-95
Mobil: +36-30-957-87-38
Fax: 06-1-323-00-13
e-mail: Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez
www.tapetawebaruhaz.hu
www.tapetauzlet.org

Amit tudni kell az EasyUp vlies tapéta felrakásáról!?

 

Az EasyUp egy tartós famentes (vlies) tapéta, ami egyenletes falakat biztosít, látható hullámosodás nélkül. Amennyiben az EasyUp-ot választja, rendkívül tartós tapétát választ, ami igen stabil, és könnyen felhelyezhető. És amikor az EasyUp-ot (vlies) áttapétázza nem kell majd glettelnie sem.


Tapétázás az EasyUp-al. (vlies)


•    1. Takarítsa fel a padlót, hogy a tapéta ne koszolódjon, amikor kigöngyölíti azt.
•    2. Javasoljuk, hogy a tapétázást az ajtó, vagy az ablak mellett kezdje.
•    3. A függőleges mérték segítségével bizonyosodjon meg arról, hogy az első tekercse pontosan függőleges.
•    4. Gördítse rá a tekercset a falra úgy, hogy az 2-3 tapétahosszt lefedjen (egy-másfél méter) A széleknél és peremeknél, használjon ecsetet.
•    5. Tegye a tapéta tálcát a padlóra. Húzzon ki egy tekercset, és rögzítse a karnishoz, úgy, hogy az a karnison túlhaladjon pár centiméterrel. (lásd: a fotón) Vágja el a megfelelő helyen egy szegélyléccel. (Ha nem használ tálcát, tartsa a tapétát a plafonnál, és a fal mentén gördítse azt le.)
•    6. A közepéről kiindulva egyengesse el a széleket, a tapétaegyengető segítségével – és dolgozzon különösen óvatosan a szélek mentén, hogy a falról ne vigyen át ragasztót az egyengető hengerre.
•    7. A következő hosszt helyezze pontosan az előző tekercs széléhez.
•    8. Ugyanúgy egyengesse el ezt a tekercset, ahogy azt az előzővel tette. Középről kiindulva haladjon a szél felé, hogy  a két tekercs széle biztosan, szorosan összetapadjon.
•    9. Ha a ragasztó átszivárogna a tapétán, azonnal törölje azt le egy nedves szivaccsal.
•    10. Ha ajtó, vagy ablak körül tapétáz, úgy vágja el a tapétát, hogy maradjon némi többlet rész, a pontosabb vágáshoz.


Megjegyzés! Az EasyUp (vlies) tapéta olyan famentes vlies anyagból készült, amely átengedi a magán a párát. Bármilyen nedves folt, ami a tapéta felhelyezésekor megjelenik, el is fog tűnni, mihelyst a tapéta megszáradt (általában 24 órán belül).Biztosítsa a tapétázás és a száradás során a megfelelő szellőzést.

 

Ajánlott ragasztó - Metylan Direct


Külső sarkok:


•    1. Kés vagy olló segítségével vágjon le egy hosszt a tekercsről, és hagyjon egy margót a hossz tetején, és alján. Figyeljen arra, hogy a minták illeszkedjenek.
•     2. Mérje le a távolságot az utolsó hossz szélétől a sarokig. Adjon hozzá kb. 20 mm-t és a levágott véget szabja a megadott szélességre. Kenje be ragasztóval, és a tapétát helyezze a sarokba.
•    3. Most fogja a levágott hossz másik részét felhasználni arra, hogy 10-15mm-el átfedje azt, amit az előbb a falra helyezett. Egy ecsettel kenjen ragasztót az első hossz elejére.
•    4. Helyezze a hosszt a 5mm-el beljebb. Másképp elszakadhat, amikor azt a sarokba helyezi fel. A felesleges ragasztót törölje le nedves szivaccsal.
Belső sarkok
•    1. Mérje le a távolságot a falra helyezett utolsó hossztól a sarokig. Adjon hozzá kb. 10 mm-t és a következő hosszt késsel, vagy ollóval szabja a megadott szélességre. Kenje be a falat ragasztóval, valamivel szélesebben, mint a tapéta szélessége. A tapétát helyezze a sarokba.
•    2. Egy ecsettel kenjen ragasztót a tapétára a sarokból kiindulva. Most helyezze a kiszabott tapétát a sarokba, megbizonyosodva arról, hogy azt egyenesen helyezte fel. A felesleges ragasztót törölje le nedves szivaccsal.

 

Image 

 

Használati utasítás letöltése>>

Tapétázási eszközök / Bevásárló lista

 

Bizonyosodjon meg arról, hogy otthon rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök ahhoz, hogy anélkül tudjon dolgozni, hogy szétfolyna a ragasztója.


 • ecset és roller
 • tapétaegyengető és tálca (EasyUp)
 • tapétaecset (papír tapétához)
 • függőleges mérték, pl. vonalzó és zsineg
 • colstok
 • éles olló
 • vödör, szivacs, víz
 • vonalzó
 • vágó vonalzó és jegyzettömb
 • védőpapír a padlóra
 • tapétaragasztó
 • ragasztó tábla

 

  Image

Svéd tapéta szimbólumok jelentése

 

A tapétán és a pasztán használt szimbólumok magyarázata.
 

Image 
Fénynek ellenálló
 Image
Fénynek kiválóan ellenálló
 Image
A minta magassága
 Image
Egyenes illesztés
 Image
Eltolt illesztés
Image 
Nincs illesztés a mintában
Image 
A minta illesztése szükséges
Image 
Mosható
 Image
Kiválóan mosható
 Image
Súrolható
 Image
Nedvesen eltávolítható
  Image
Becsapódásnak ellenáll
Image 
Csak a falat kell bekenni ragasztóval
Image 
4 hossznyi tekercs
 Image
Swedish Wallpaper Council –Svéd tapéta tanács
 Image
PVAc-val megerősítve
 Image
Textiles ragasztó, gépi beállítás
Image 
Textiles ragasztó < 20% szárazanyag tartalommal
Image 
Textiles ragasztó > 20% szárazanyag tartalommal
 Image
Famentes ragasztó
 Image
Az International Wallcovering Manufacturers Association (IGI) 
Tapétagyártók Nemzetközi Szövetsége-  Minőségjegye
 Image
Maradéktalanul szárazon lehúzhatóTovábbi részleteket olvashat: www.tapetacenter.hu (Kattintson ide!)

<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 28 - 36 / 36